Derde titel op rij voor ManUnited, Schalke koploper

Manchester United heeft zaterdag de derde landstitel op rij veroverd. Voor de Engelse voetbalclub is het de zevende titel in negen jaar en de veertiende in totaal. Alleen Liverpool (achttien keer) werd vaker kampioen. Op Old Trafford was de ploeg van manager Ferguson met 4-2 te sterk voor Coventry. Yorke (twee), Giggs en Scholes namen de doelpunten voor hun rekening.

Door de overwinning van Manchester is de achterstand van nummer twee Arsenal, dat op eigen veld met 3-0 verloor van Middlesbrough, met nog vijf duels te gaan opgelopen tot zestien punten. Arsenal, dat Bergkamp door een blessure moest missen, had sinds 1939 op Highbury niet meer verloren van Middlesbrough. The Gunners staan nu vier punten voor op Leeds en Ipswich, die ook nog in de race zijn voor de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de Champions League.

In de Duitse Bundesliga zorgde Schalke 04 voor een verrassing door landskampioen Bayern München in Beieren met 3-1 te verslaan. Schalke voert na de zege de ranglijst aan, twee punten voor Bayern. Voor de ploeg van de Nederlandse coach Stevens lonkt, na het behalen van de bekerfinale, nu de `dubbel'. Met nog vijf duels te gaan heeft Schalke een ogenschijnlijk minder zwaar programma dan de titelkandidaten Bayern, Leverkusen en Kaiserslautern die elkaar onderling nog treffen. Leverkusen verloor thuis met 3-1 van Freiburg, Kaiserslautern versloeg op eigen veld Eintracht Frankfurt met 4-2.

In de Spaanse Primera Division heeft Real Madrid de beste papieren om kampioen te worden. De `Koninklijke' won in het Bernabeu-stadion door drie treffers van Guti en één van Roberto Carlos met 4-0 van Villareal. Landskampioen Deportivo versloeg Osasuna met 2-1, waardoor de achterstand op Real acht wedstrijden voor het einde nog altijd acht punten bedraagt. Barcelona lijkt na het 4-4 gelijkspel tegen Zaragoza kansloos voor de titel, met veertien punten achterstand op de koploper. De Catalaanse ploeg redde het punt, evenals vorige week tegen Villareal (4-4), in de laatste minuut.

In Italië kwam koploper AS Roma met de schrik vrij. In de thuiswedstrijd tegen Perugia maakten de Romeinen pas in de blessuretijd gelijk: 2-2. De voorsprong op nummer twee Juventus, dat thuis Inter Milaan met 3-1 de baas was, bedraagt nog maar vier punten. Enkele weken geleden waren dat er nog negen.