Strafeisen in Clickfonds

Het openbaar ministerie heeft bij het gerechtshof in Amsterdam voorwaardelijke straffen geëist tegen drie voormalige werknemers van SNS Bank. De straffen zijn lager dan in eerste instantie voor de rechtbank werd gevraagd.

Een voormalige directeur hoorde nu vijf maanden voorwaardelijk eisen en een boete van 15.000 gulden. Voor een ex-medewerker vroeg de advocaat-generaal eenzelfde straf. Een derde ex-werknemer hoorde drie maanden voorwaardelijk en 5000 gulden boete eisen. De voormalige directeur was eerder vrijgesproken, de overige twee werden wel veroordeeld.

De SNSzaak is onderdeel van het beursfraudeonderzoek en de eerste Clickfondszaak die in hoger beroep dient. De affaire draait om onrechtmatige handelingen van SNS-bank tijdens de beursgang van KPN in 1994.

Justitie houdt de drie daarvoor verantwoordelijk. De verdediging vindt dat het vervolgingsbeleid buitenproportioneel is. Uitspraak op 27 april.