Selectie Radio

Kruispunt radio. Special uit Suriname over de voorgenomen restauratie van het oudste houten kerkgebouw van Zuid-Amerika, de St. Petrus en Pauluskathedraal in Paramaribo. Radio 1, 18.33-19.00u.

4FM. Soloconcert van slagwerker Terry Bozzio in de Oosterpoort in Groningen. Opnamen van 4 april. Hij brengt uiteenlopende composities, variërend van klassieke etudes tot etnische stukken. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Herontdekte opnamen van Jacques Brel die teksten leest bij Prokofjevs Peter en de Wolf en Poulencs L'Histoire de Babar. Verder het duet La Chanson d'Hélène door Liane Foly en Robert Hossein en Fred Astaire met songs uit de filmmusical Easter Parade uit 1948. Radio 2, 23.02-1.00u.

Simek 's nachts. Gesprek met de Belgische schrijfster Kristien Hemmerechts die ook docente Engelse taal- en letterkunde is aan de universiteit van Antwerpen. Radio 1, 0.04-1.00u.