Selectie Radio

OVT. Na de column van schrijfster Mies Bouhuys aandacht voor de VPRO-week van de dagelijkse maaltijden. Verder Paul Moeyes over zijn binnenkort te verschijnen boek over Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog en het tweede deel van een serie met portretten van middenstanders. Radio 1, 10.4-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de vraag of we criminele Antillianen terug moeten sturen naar de Antillen; Agnes Jongerius van de FNV vertelt waarom gemeenten tekortschieten in het bestrijden van armoede en IKV-secretaris Mient-Jan Faber licht de getuigenissen van Hans van Mierlo en Joris Voorhoeve voor de Franse parlementaire commissie over de val van Srebrenica toe. 747AM, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Onder meer een gesprek met actrice Pleuni Touw over haar rol in het stuk Het huis van Bernarda Alba en aandaccht voor het nieuwe boek van het schrijversteam West & Waterman. Ook een optreden van Prins Smartlap uit Utrecht. Radio 2, 16.02-18.00u.

Opium. Aandacht voor de cd Our relations met muziek uit de gelijknamige film van Laurel & Harhy uit de jaren dertig. Verder conservator John Sillevis over de tentoonstelling over de Haagse School en schrijfster Désanne van Brederode over haar favoriete muziek, boek en gedicht. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Gesprek met dichter en vertaler C.O. Jellema over de middeleeuwse Duitse mysticus Meister Eckhart (1260-1328) van wie hij vorig jaar Tractaten en onlangs ook de preken Over God wil ik zwijgen vertaalde. 747AM, 23.02-24.00u.