Boonstra-Lewinsky

Een officier van justitie kan ook ongeoorloofde voorkennis hebben. Drie verdachten van de Clickfondszaak gingen vrijuit, want de officier van justitie hoorde niet te weten dat ze de belasting ontdoken met anonieme Zwitserse bankrekeningen. Justitie had het bewijs helemaal uit Zwitserland gehaald en dan telt het niet.

Witteboordenverdachten gaan vaak vrijuit. Het regent vrijspraken. Philips-topman Boonstra, ook beschuldigd van voorkennis, kan gerust zijn. Hij is zijn reputatie kwijt omdat hij aandelen kocht in Endemol vlak voordat het werd overgenomen. Zijn huidige partner Sylvia Tóth was daar commissaris. De vraag is of zij toen zijn vriendin was. Boonstra zou na de gewelddadige ontvoering van zijn vrouw een pauze hebben ingelast in zijn vriendschap met Tóth. Dit wordt een Nederlandse Lewinsky-zaak. Rechercheurs zoeken naar sporen van vroeger contact. Geheime ontmoetingen? DNA op het tapijt?

    • Maarten Huygen