Boodschapper

Met enige verbazing las ik in het verslag in NRC Handelsblad van 6 april over het debat over de verloving van Máxima Zorreguieta en Willem-Alexander, dat ik opgevoerd werd als `boodschapper van de afwezige fractie- en partijleider Marijnissen'.

Ik mag dan wel de enige vrouwelijke woordvoerder in het debat zijn geweest, maar dat maakt me nog geen boodschappenmeisje. Van begin af aan heb ik namens mijn fractie over dit onderwerp het woord gevoerd.

En terwijl het publieke debat in volle gang was, heb ik namens mijn fractie geprobeerd – helaas tevergeefs – het politieke debat in de Tweede Kamer aan te zwengelen.

Dit was voor onze fractie reden om te besluiten dat ik ook tijdens dit debat het woord zou voeren. En een boodschap die ik namens mijn fractie en partij naar voren heb gebracht is inderdaad onder meer ons principiële bezwaar tegen de monarchie: wij willen niet de bruid kiezen maar de koning.

    • Agnes Kant
    • Tweede Kamerlid voor de Sp