R'n'B (Arrenbie)

Al geruime tijd valt mij op dat de muziekstroming R'n'B in uw krant consequent Arrenbie wordt genoemd. Grappig, om één keer te doen. Maar we hebben het over een serieuze stroming, met goede en minder goede artiesten, en er is geen reden om daarvoor die enigzins neerbuigende term te gebruiken. Voor dergelijke drolligheid heb ik geen abonnement op NRC Handelsblad genomen!

Naschrift Bernard Hulsman:

Arrenbie is voor de fans, met name Surinamers, al jaren een veelgebruikte vernederlandsing van R & B. Het woord heeft niets denigrerends, maar biedt grote voordelen. Het maakt niet-ingewijden duidelijk hoe R & B moet worden uitgesproken, en duidt volmaakt aan dat het een genre op zichzelf is, dat losstaat van de rhythm and blues uit de jaren vijftig en zestig.

    • Ewout van der Linden