Potterhoekje

Titel Potter deel 5 verkeerd

VERSCHILLENDE LEZERS VAN het Potterhoekje wijzen ons er op dat we de titel van het aangekondigde vijfde deel niet juist vertaald hebben. Deel 5, dat in 2002 zal verschijnen, heeft als werktitel Harry Potter and the Order of the Phenix. Dat werd in het Potterhoekje vorige week vertaald als `Harry Potter en het bevel van de feniks'. Dat is fout, melden lezers. Order betekent in dit verband een onderscheiding, dat je lid bent van een speciale club, net als in een ridderorde. Het moet daarom zoiets zijn als Harry Potter en de orde van de feniks, of het genootschap van de feniks. Dap Hartmann uit Den Haag weet waar de vertaling misging: `Want een `bevel van' is namelijk een `order from' in het Engels, en niet een `order of'.'

Eline schrijft deel 5 zelf wel

IK KON NIET op deel vijf van Harry Potter wachten dus besloot ik zelf maar te beginnen met deel vijf te schrijven. Ik ben nu op blz. 66 en Harry net z'n eerste schooldag dus het wordt vast een heel dik boek. Op de film wilde ik ook niet wachten dus heb ik samen met mijn vader een Harry Potterfilm gemaakt van wel 17 minuten. (Mijn vader heeft me ook Harry Potter briefpapier, enveloppen, stickers, stempel en t-shirten en een kalender gegeven waar ik heel trots op ben!!)

(Eigen nieuws van Eline Vos, 10, Muiderberg)

Meer dan zat van Harry

IK WIL EVEN ZEGGEN dat ik gek word van dat gezanik over Harry Potter! Een paar keer iets over Harry Potter is niet erg, maar er staat nou al maanden lang bijna niets anders op de Kinderpagina.

Ik weet zeker dat er met mij veel meer kinderen zijn die Harry Potter meer dan zat zijn. Het lijkt zo langzamerhand trouwens wel reclame, wat helemaal niet nodig is, omdat er miljoenen Harry Potter boeken worden verkocht en het nu echt een massa-product is. Kunnen jullie niet wat aandacht besteden aan andere boeken, van bijvoorbeeld Anke de Vries, Thea Beckman of Jacques Vriens?

Ik zou hier best reacties op willen, hoor.

(Eigen nieuws Sebastiaan Mets, 13, Bilthoven)

Stuur je Pottermening aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM.