Dylan had geheim huwelijk en kind

De Amerikaanse zanger Bob Dylan (59) blijkt in de jaren tachtig getrouwd te zijn geweest met een van zijn achtergrondzangeressen. In 1986 trad hij in het huwelijk met Carolyn Dennis, met wie hij een dochter kreeg. In 1992 gingen ze uit elkaar. Dochter Desiree Gabrielle Dennis-Dylan is nu vijftien jaar.

Dennis heeft het huwelijk bevestigd na de publicatie van een nieuwe biografie over Dylan, Down the Highway: The Life of Bob Dylan, door de Britse journalist Howard Sounes, waarin het geheime huwelijk wordt onthuld. In eerdere biografieën is Dennis wel omschreven als een van de vele vriendinnen van Dylan, maar dat ze getrouwd waren en een kind hadden, was slechts bij een enkeling bekend. Dylan zelf wil niets kwijt over de biografie, die niet door hem is geautoriseerd.

Het paar wilde hun dochter buiten de publiciteit houden, zodat ze als gewoon kind kon opgroeien, aldus Dennis. Twee jaar geleden besloot Desiree de naam van haar vader aan te nemen. Dennis wijst suggesties dat Dylan het bestaan van zijn dochter wilde verzwijgen van de hand. ,,Bob is een geweldige, actieve vader voor Desiree'', zegt ze in een verklaring. Dylan trouwde in 1965 eerder met Sara Lownds (geboren Shirley Noznisky), die al een dochter had uit een vorig huwelijk en met wie hijzelf vier kinderen kreeg. Het echtpaar beleefde in 1977 een rumoerige echtscheiding.

De biografie van Sounes komt aan de vooravond van de zestigste verjaardag van Dylan, die een artistieke herwaardering beleeft sinds zijn laatste cd, Time Out Of Mind (1997).