De terugkeer van Hannibal de Kikker

Hannibal de Kikker is na een levensgevaarlijke tocht van een halve kilometer teruggekeerd naar de plek waar zijn dril eens dreef. Het personeel van het Aquarium of the Lakes in Cumbria in Noord-Engeland stelde dezer dagen verbijsterd vast dat Hannibal, nadat hij vorig jaar ter wereld was gekomen in het aquarium en vervolgens was vrijgelaten in een vijver, was teruggekeerd om te paren op de plek waar hijzelf eens was verwekt. Dat is wel de gewoonte onder kikkers maar Hannibal moest daarvoor een drukke parkeerplaats oversteken, het juiste moment afwachten om tussen automatische glazen deuren heen te glippen, en twee trappen op. Hij was overigens de enige van 100 broertjes en zusjes die tegelijk met hem door het personeel van het aquarium werden vrijgelaten die de tocht heeft gemaakt – of heeft overleefd. Het hoofd tentoonstellingen van het Aquarium, Jonathan Turner, noemt Hannibals tocht een ,,mirakel''. ,,Hij is hierbinnen ook nog eens langs twee otterparen gepiept.''

De Britse krant The Times bracht vanochtend in een hoofdartikel een ode aan Hannibal an amourous amphibian en noemde het een ,,tragedie'' als het gekwaak van dit wezen niet meer te horen zou zijn in de lente. ,,Toch neemt het aantal kikkers steeds verder af''. De krant stelt dat dit, zoals Hannibal heeft bewezen, niet ligt aan een gebrek aan inzet bij de dieren zelf. ,,Het enige wat zij nodig hebben, is wat meer liefde van onze kant.'' Hannibal mag voorlopig in het aquarium blijven.