DE MOPPER WRAP

Honig nodigde de culi-pers uit om een nieuw product aan de m/v te brengen: de World Wide Wrap die snel tot een lekkere maaltijd is om te toveren. Een wrap is een stevig pannenkoekje dat je met groenten en/of vlees of vis vult en dan opgevouwen uit de hand opeet. De Babyloniërs deden dat al en ook in de keuken van Mexico en Ethiopië wordt zo'n pannenkoek al eeuwen als verpakkingsmateriaal gebruikt. Volgens Honig kan deze flexibele wrap warm en koud, zoet en hartig op allerlei momenten, bij de borrel, als snack en lunchgerecht en avondmaaltijd worden gegeten. Om dat te bewijzen maakte topkok Jean Beddington tijdens de wrap-presentatie allerlei verschillende wrapgerechten en vullingen, die in de verste verte niet leken op de Honig wrapmixen en sauzen die in de winkel te koop zijn. De ingrediënten op de verpakking laat zien waar de wrap van is gemaakt: tarwebloem, water, geharde plantaardige olie, stabilisator (E422), tarwegluten, zout, sojabloem, rijsmiddelen (E450a, E500), suiker, glucosestroop, emulgatoren (E471, E473), voedingszuur (citroenzuur, appelzuur), mout, conserveermiddelen (E282, E202), haverbloem, gist, stabilisatoren (E466, E412). E422 zorgt ervoor dat de wrap niet uitdroogt. Maar deze goedgekeurde hulpstof kan wel migraine, dorst en misselijkheid veroorzaken. Waarom zou je deze smaakloze wraps kopen als je zelf, goedkoper en lekkerder, een pannenkoek kunt bakken, dat niet nog eens in de oven hoeft te worden opgewarmd? Ook de mededeling dat de mix (lees de lijst op de verpakking!) in een `handomdraai' klaar is klopt niet. Met snijden en bakken ben je heus wel even bezig. Vandaag het `persrecept' van Jean Beddington voor een uienmarmelade die zij voor een van de wraps gebruikte. Besmeer een zelfgebakken pannenkoek of flens met een laagje marmelade. Strooi er wat rul gebakken lamsgehakt op waaraan wat fijngehakte selderij is toegevoeld. Maak de uienmarmelade als volgt: Verhit de olie in een pan en voeg de gepelde en in reepjes gesneden uien toe. Bak ze op gedurende 20 minuten zacht en glazig. Voeg dan de basterdsuiker en de azijn toe en laat het mengsel smoren tot er een smeuïge marmelade is ontstaan. Breng de marmelade op smaak met een beetje zout.

    • Anne Scheepmaker