Borodin op borgtocht vrij

Pavel Borodin, oud-stafchef van het Kremlin, adjudant van de toenmalige president Jeltsin en tegenwoordig secretaris van de unie van Rusland en Wit-Rusland, is in Genève op een borgtocht van vijf miljoen Zwitserse francs vrijgelaten. Hij keert vandaag naar Moskou terug.

Borodin werd in januari op basis van een Zwitsers opsporingsverzoek gearresteerd toen hij in New York aankwam om de inauguratie van president Bush bij te wonen. De Zwitserse justitie zocht hem op verdenking van het betalen van steekpenningen aan een Zwitsers bedrijf in ruil voor de opdracht het Kremlin op te knappen. Zijn aanhouding (ondanks het bezit van een diplomatieke pas) veroorzaakte in Moskou enige commotie. Borodin werd zaterdag door de Amerikaanse autoriteiten aan Zwitserland uitgeleverd. Hij werd maandag met hartklachten in een ziekenhuis opgenomen, maar kan wel naar Moskou reizen.