Website

'En Jan, heb je al een website?' Het is koud in de bus. Een handjevol hotelgasten zit te rillen, zo vanuit de warme ontbijtzaal in de koude Bedford gezet. De vragensteller is duidelijk een habitué van het hotel. Onmiskenbaar een echte vogelaar, gezien zijn verrekijker.

Jan, de hoteleigenaar-chauffeur, reageert hoegenaamd niet. Met zijn shaggie in zijn mond kijkt hij de vragensteller vaagjes aan. Vanwege het karakteristiek uiterlijk van bus en chauffeur heeft mijn vriendin net stiekem een foto genomen. De vragensteller zet zijn betoog over de website voort. De noordoostenwind giert om de wachtende bus. Over een paar minuten komt de veerpont om de gasten uit Schiermonnikoog naar de wal te brengen. Jan wuift met zijn hand en bromt iets. Hij heeft gelijk: een website... dat heeft hotel Van der Werff helemaal niet nodig.

    • Sacha Wijmer