Selectie Theater

Art

Edwin de Vries, Hans Kesting en Paul de Leeuw in Yasmina Reza's geraffineerde komedie over moderne kunst en vriendschap. In de strakke regie van Gijs de Lange staat alles op springen. T/m 1 juni Oude Luxor, Rotterdam.

Remember me!

Oude mensen moeten sterven, al zijn ze nog niet helemaal onthecht. Hun doodgaan is pijnlijk maar ook poëtisch - in de visie van Arie de Mol. Samen met tekstschrijver Gerardjan Rijnders en acteurs als Kees Scholten en Heidi Arts maakte De Mol een gevoelig portret van honderdjarigen. Uitgebracht door FACT en ELS en hartverscheurend mooi begeleid door de muzikant David van Aalderen. 13 april Arnhem Arnhemse Schouwburg; 14 april Amersfoort de Lieve Vrouw.

De Familie Tót

Het decor in Dirk Tanghes nieuwe voorstelling is zwart-wit, maar de inhoud bevat nuances. Een braaf gezinnetje laat zich terroriseren door een verzenuwde legerleider: het is oorlog en men hoopt een wonder. Worden we pas beloond als wij ons vernederd hebben? De Hongaarse schrijver István Örkény schreef een bijtende parabel die Tanghe van cartoon-achtige beelden voorzag. 13 april Tilburg Schouwburg; 14 april Tiel.

Het rookkwartier

Pijnlijke grappen in het rookkamertje van een ziekenhuis, door Rik Hoogendoorn en Bruun Kuijt (Echte Mannen). 13 april Lisse Magnifiosi; 18 april Purmerend De Purmaryn; 19 april Zoetermeer Stadstheater.

Diana

Vera Mann schittert in een eenpersoonsmusical over de verongelukte prinses, al hadden de liedjes puntiger gekund. 14 april Tilburg Schouwburg; 18 april Sittard Stadsschouwburg; 19 april Weert Munttheater.

Huis van Bernarda Alba

Indrukwekkend spelende Anne-Wil Blankers tiranniseert haar zeven dochters in grimmig, erotisch geladen drama van het Nationale Toneel. 13 april Hoogeveen Tamboer; 14 april Emmen Muzeval; 17 april Leiden Schouwburg; 18 april Amersfoort De Flint.

Blind Date

Liz Snoijink en Peter Tuinman in een suggestieve toneelversie van de film van Theo van Gogh, als het hulpeloze paar dat na de dood van het dochtertje alleen nog maar kan praten via een pijnlijk rollenspel. 13 april Cuijk Streekschouwburg; 14 april Amsterdam De Meervaart.

Mooie boel

Geestige puntdichten en absurde logica van de mompelende cabaretier Kees Torn. 18 april Winschoten De Klinker; 19 april Emmen De Muzeval.

Knurft

Spitsvondig solocabaret van Mark van de Veerdonk in het teken van de bonte jaren zeventig. 17, 18 april Oss De Lievekamp.