NS geeft 70 miljoen voor nieuw museum

Vandaag heeft het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht zijn plannen bekendgemaakt voor het nieuwe Spoorwegmuseum. De architect wordt ir. Nienke van de Lune van Holland Railconsult. Het Nederlands Spoorwegmuseum heeft in mei 2000 een bedrag van 70 miljoen gulden ontvangen van de NV Nederlandse Spoorwegen. Met dit geld moet het plan `Het Nieuwe Museum' gerealiseerd worden.

In het nieuwe museum zal het negentiende-eeuwse Maliebaanstation als poortgebouw functioneren. Achter het station zal het nieuwe Museum vorm krijgen. Een gebouw van 7000 vierkante meter met een hoogte van circa 10 meter zal het terrein omsluiten zodat er een plein ontstaat. Het museumterrein wordt afgeschermd van de omliggende woonbebouwing. Halverwege 2002 zal het museum vanwege de werkzaamheden voor twee jaar sluiten.