Minder doden in verkeer

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar licht gedaald. Er kwamen 1160 mensen om het leven, 2 procent minder dan in 1999. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 1999 was er nog een lichte stijging.

Driekwart van de verkeersdoden was man, een kwart was tussen de 15 en 25 jaar oud en 13 procent ouder dan 75 jaar. De helft van het aantal slachtoffers kwam in een auto om het leven, een vijfde op fiets. De daling in 2000 komt vooral doordat minder inzittenden van auto's en minder voetgangers het leven lieten.

Volgens Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO is de daling geen reden ,,tevreden achterover te gaan leunen'', vooral omdat het aantal auto's naar verwachting zal toenemen van 6,5 miljoen nu tot 9 miljoen in 2020.