MENS EN MEDIA: ABIGAYLE (15)

Abigayle Coutinho kijkt het liefst naar de drie muziekzenders: TMF, The Box en MTV. Ze houdt niet van rock, wel van R&B en rap. Verder GTST en ONM. In soaps herkent ze dingen die haarzelf of vriendinnen aangaan. Liefdesverdriet bijvoorbeeld. Of ruzie. Jerry Springer vindt ze grappig. Een keer was een jongen vreemd gegaan met de zus van zijn vriendin. Gingen eerst die zusjes vechten. Daarna samen tegen die vriend. Chatten doet Abigayle meestal op Chatplace. Soms belt ze eerst iemand. Maar meestal doet ze het met wildvreemden. Dan vraagt ze waar ze wonen, welke hobby's ze hebben en wat hun leeftijd is. Dat leidt wel eens tot vriendschappen. Zoals met een meisje dat ruzie had met een ouder vriendinnetje. Toen heeft ze advies gegeven.

Spreekt een reclamespotje over een film haar aan, gaat ze er naartoe. Gaat het over een nieuwe snoepreep, dan koopt ze die. Voor Airheads bijvoorbeeld, een winegum-achtige platte reep. Heeft ze meteen gekocht. Lekker zijn ook Chupa Chups-lolly's. Die zag ze ook voor het eerst in de reclame. Abigayle zit op de Grafische School. Ze doet er veel met computers. Ze oefent met Photoshop, Babbage. Als ze een werkstuk moet maken, raadpleegt ze Huiswerk.com of Leerlingen.com. Daarop staan duizenden werkstukken. Neem je die zomaar over, dan krijg je een 1. Leraren houden dat goed in de gaten. Een enkele keer lukt het. Je moet het slim aanpakken. Zorgen dat de tekst niet te kinderachtig, maar ook niet te ingewikkeld is voor jouw niveau.

Abigayle houdt van sensatie. Daarom vindt ze de site Rotten.com zo grappig. Op school de populairste site. Slachtoffers van ongelukken. Of baby's die na een paar maanden gestorven zijn. Mensen bij wie de nier of het hart eruit is gehaald. Zie je het opengesneden lichaam. Of een man die is onthoofd door een trein. Laatst was er een man die een motorongeluk had gehad. Zijn neus, mond, wang en kaken waren helemaal weg. Alleen zijn tong was er nog. Er stond bij dat hij had overleefd. Maar dat betwijfelt ze.