Komiek Secombe overleden

De zanger en komiek sir Harry Secombe, in de jaren vijftig medewerker van het absurdistische BBC-radioprogramma The Goon Show, is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Secombe vormde het goedlachse middelpunt van The Goon Show, die verder vooral dreef op de gekte van Spike Milligan en Peter Sellers. Tot hun fans behoorden ook de latere makers van de tv-serie Monty Python's Flying Circus, die altijd hebben toegegeven schatplichtig te zijn aan hun legendarische voorgangers. Een andere bewonderaar is prins Charles, die gisteren verklaarde dat Secombe een van `de grote opvrolijkers' van zijn generatie was.

Na het radiosucces bleef Secombe een populair artiest. Hij speelde onder meer de rol van Samuel Pickwick in een musical-versie van Dickens' Pickwick Papers en presenteerde voor de BBC de serie Highway, over vrijwilligerswerk in alle uithoeken van Groot Brittannië.