INFORMATIE

Over treinen en NS is veel informatie beschikbaar. Een selectie:

Nederlandse Spoorwegen NS geeft op de internetsite actuele reizigersinformatie, vermeldt vacatures en geeft een overzicht van de organisatiestructuur. www.ns.nl

Startpagina Voor liefhebbers van (model)treinen is er een speciale treinenstartpagina. Hierop staan links naar webpagina's van Europese spoorwegmaatschappijen, spoorverenigingen, sites van spoorfanaten en pagina's met conducteursgrappen en oproepen van forensen die heimelijk verliefd zijn op een medereiziger.

http://trein.pagina.nl

Spoorwegmuseum Het Nederlands Spoorwegmuseum heeft een keur aan historisch materiaal en rollend materieel. Sinds kort is er ook een Koninklijke Wachtkamer te zien, afkomstig van Station Staatsspoor in Den Haag. Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en in het weekeinde van 11.30 tot 17 uur. Voor feestdagen gelden afwijkende tijden. Informatie: Het Nederlands Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht, = (030) 230 62 06. De internetsite van het museum geeft o.a. informatie over de geschiedenis van het Nederlandse spoor.

www.spoorwegmuseum.nl

Railhobby Railhobby is een maandelijks tijdschrift over spoorwegen en modelbouw. Elke editie bevat o.a. artikelen over modelspoornoviteiten, bouwbeschrijvingen en tests van modellen. Een abonnement kost 89,95 gulden per jaar.

Informatie: Uitgeverij Scala, Postbus 28009, 3828 ZG Hoogland, = (033) 489 29 00. Lid worden kan ook via de website van het tijdschrift. Bovendien zijn daar allerlei treinspullen te koop.

www.railhobby.nl