Timmer gaat weg bij ploeg van DSB

Marianne Timmer vertrekt bij de schaatsploeg van DSB. De sprintster gaat het volgend seizoen verder met een andere – nog te zoeken – privésponsor. Dat heeft vanmorgen haar zaakwaarnemer en vader Lucas Timmer verklaard.

Volgens Lucas Timmer wordt Wopke de Vegt haar nieuwe trainer. Marianne Timmer had De Vegt recent ook voorgedragen bij DSB, maar de sponsor houdt vast aan Leen Pfrommer. Voor Timmer stond de breuk na dit besluit van sponsor Dirk Scheringa Beheer toen vast. Zij wenst onder geen beding met Pfrommer verder te gaan.

Vader Timmer vertelde vanochtend dat zijn dochter, die met vakantie is in Californië, niet langer compromissen wenst te sluiten. Het komende schaatsseizoen wil zij geheel naar eigen inzichten inrichten. In samenspraak met De Vegt heeft Timmer een programma uitgestippeld, dat moet leiden tot nieuwe olympische successen in Salt Lake City.

,,Pfrommer was afgelopen seizoen voor haar al geen eerste keus, maar toen andere kandidaten, zoals Ingrid Paul, afvielen stemde zij uiteindelijk in met diens komst, temeer omdat haar vertrouwenspersoon Egbert van `t Oever aan de technische staf werd toegevoegd'', verklaarde Lucas Timmer . ,,Achteraf was dat een misrekening. Al vroeg in het seizoen werd duidelijk, dat het niets zou worden. En dat wil Marianne coûte que coûte geen tweede keer.''

Timmer kreeg niet de sprinttrainer die haar was toegezegd, omdat Pfrommer daar het nut niet van inzag. Aldus vader Lucas. Gevolg was volgens Timmer dat zij miserabele openingstijden klokte en om die reden slecht presteerde. ,,En zo werden er wel meer afspraken geschonden, omdat ploeggenoten ook hun wensen hadden'', verklaarde vader Timmer, die Pfrommer gebrek aan inschikkelijkheid en ouderwetse trainingsopvattingen verwijt.

Een vertrek naar een van de bestaande commerciële ploegen is voor Timmer onbespreekbaar. Ze wenst zich onder geen beding aan te passen. De tweevoudige olympisch kampioene van 1998 verwacht op basis van haar reputatie geen problemen bij het vinden van een privésponsor. En als een bedrijf een commerciële ploeg rond Timmer zou willen samenstellen, is dat onder haar voorwaarden bespreekbaar.

In tegenstelling tot Timmer heeft Jan Bos besloten DSB wel trouw te blijven. De sprinter was eveneens gebrouilleerd met Leen Pfrommer. Maar hij ziet met de beloofde aanstelling van een assistent-trainer perspectief voor continuering van de samenwerking met de sponsor. Bos vreest nadelige effecten als hij in het olympische jaar van ploeg gaat veranderen.