TAGLIATELLE MET DUBBELE TOMATENSAUS

Zet de mozzarella 10 tot 15 minuten in het vriesvak. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot de pitjes goudbruin zijn. Dit kunt u ook in de magnetron doen. Doe in dat geval de pitjes in een kleine kom en zet ze circa 1 tot 2 minuten in de magnetron op 100 procent (650 watt), waarbij u ze twee of drie keer omschept, tot ze goudbruin zijn.

Pel de knoflook, snijd de tenen in de lengte doormidden en verwijder zo nodig het groene kiempje. Snijd de knoflook dan in flinterdunne plakjes. Verhit de olijfolie in een middelgrote, zware koekenpan op een matig vuur. Doe er de plakjes knoflook in en roerbak circa 1 minuut tot ze goudgeel zijn. Laat ze niet bruin worden. Schep er de kerstomaatjes door en laat onder af en toe omscheppen circa 10 minuten bakken.

Zet intussen een grote pan gezouten water voor de pasta op het vuur en breng aan de kook. Snijd de half-zongedroogde of zongedroogde tomaten in reepjes en schep ze door het tomatenmengsel in de pan. Kook de pasta bijtgaar.

Neem intussen de mozzarella uit het vriesvak en rasp hem grof. Schep de kaas en de pesto door het tomatenmengsel en laat een paar minuten bakken tot de kaas bijna gesmolten is. Schep er de pijnboompitten door. Giet de pasta af, schep hem daarna om met het tomatenmengsel en laat alles even doorwarmen. Dien op en geef er een groene salade bij.

    • Kim Maclean