Selectie Radio

Achter de dag. Een gesprek met hoogleraar spiritualiteit Kees Waaijman over de hymne Stabat Mater die hij uit het Latijn vertaalde. De Latijnse tekst werd door vele componisten op muziek gezet. 747AM, 21.02-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van schrijver Gerard Nijenhuis in het Drentse Bronneger en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met Peter van Lier over zijn boek Links, rechts. Twee wandelingen. In het tweede uur de Amerikaanse schrijver James Ellroy over zijn roman Zes ruggen en blues volgens de muzikanten Ramsay Midwood met band, Johnny Dowd en Dakota Suite. 747AM, 22.02-24.00u.

De verdwijning van het Lam Gods. Over de mysterieuze verdwijning van één van de zijpanelen van het beroemde schilderij De aanbidding vam Lam Gods van de gebroeders Van Eijck uit de Gentse Sint Baafskathedraal in de nacht van 10 op 11 april 1934. Radio 1, 0.04-0.45u.