MENS EN MEDIA: DANIËL (14)

De computer gebruikt Daniël Majoor om te chatten via MSN. En om zijn e-mail te checken. Hij zit vier à vijf keer per week achter de computer. Niet omdat hij er echt van houdt. Uitgaan en met vrienden afspreken hebben zijn voorkeur. Soms speelt hij een spelletje: Driver. Daarmee kun je autoracen. Liever downloadt hij liedjes via Napster. Hiphop, R&B, soms Trance. Gaat hij internetten, dan zet hij die muziek erbij. Internet is handig voor werkstukken op school. Laatst moest hij iets over drugs schrijven. Op de Lycos sites vond hij informatie, die hij uitprintte en gebruikte voor zijn stuk. De spellingcorrector kent hij niet. Meestal is zijn tekst niet echt fout. Bovendien kijkt zijn moeder het na. Hij heeft informaticales op school. Daar leren ze je hoe je een programma moet opstarten. Of hoe je grafieken moet maken.

Daniël heeft een tv op zijn kamer. Had hij al op zijn twaalfde. Vroeger keek hij veel soaps. Boeit hem nu niet meer zo. De film Menace to society vond hij leuk. Over een groep gangsters in een getto in Amerika. Allemaal een wapen op zak. Zelf zou hij niet zo'n leven willen leiden. Comedy vindt hij ook leuk. The Fresh Prince of Bel-Air bijvoorbeeld. Over een jongen uit een achterbuurt van Philadelphia.

Bij een vriend speelt Daniël op internet Counter Strikes. Krijg je een missie, moet je op mensen schieten. Je kunt kiezen: ben je de goede of de slechte. Je kunt wapens kopen: handpistolen, granaten of uzi's. Je kunt de vijand ook neersteken. Heb je 'm geraakt, dan zie je 'm achteruitvliegen en bloed rondspatten.

Daniël maakt veel gebruik van de mobiele telefoon. Want hij is vaak weg. Is hij uit, dan zit zijn moeder hem steeds te bellen. Soms heeft hij geen zin in haar; zit zij hem te stalken. Uitzetten heeft geen zin, want een vriend kan bellen. Om te zeggen waar die op dat moment is. Een mobiele telefoon is er ook voor het amusement. Je kan er spelletjes op spelen: Snake, Pairs en Rotation. Snake is het leukst. Ben je een slang die balletjes moet pakken. Hoe meer balletjes, des te langer de slang.