Fors verlies Motorola

Het gaat verder bergafwaarts met Motorola. De technologiegigant maakte gisteren zijn eerste verlies uit gewone bedrijfsuitoefening bekend in vijftien jaar.

Het bedrijf is ook somber over de toekomst en dat was misschien wel de grootste teleursteling. Motorola worstelt met zijn divisies mobiele telefonie en halfgeleiders maar de hoop was dat het tweede halfjaar van 2001 een herstel te zien zou geven.

In een verklaring zei topman Chris Galvin echter dat hij een ,,verdergaande neergang van de Amerikaanse economie'' voorziet, ,,die overwaait naar de rest van de wereld.''

Motorola maakte een verlies over het eerste kwartaal bekend van 206 miljoen dollar. Inclusief buitengewone lasten bedraagt het verlies zelfs 533 miljoen dollar. De omzet, die vorig jaar in dezelfde periode nog 8,8 miljard dollar bedroeg, was nu slechts 7,8 miljard. De zeer teleurstellende kwartaalcijfers beloven weinig goeds voor het aandeel, dat vrijdag de laagste koers bereikte in acht jaar. Het sloot gisteren op 13 dollar.