Website over heilige oorlog uit de lucht gehaald

De makers van de islamitische website www.qoqaz.nl hebben alle informatie van hun site gehaald. Zij riepen op deze internetpagina's geloofsgenoten op zich voor te bereiden op de jihad, de heilige oorlog, onder meer door les te nemen bij schietclubs of zich te melden bij de banenwinkels van de landmacht. Volgens de enige mededeling op de website is www.qoqaz.nl gesloten `om verdere misverstanden te voorkomen'. De media zouden de site verkeerd hebben geïnterpreteerd. De stichting achter de site, het Haagse Funds Beyond Frontiers, was vandaag niet bereikbaar voor verder commentaar. Www.qoqaz.nl stond in het teken van de strijd van de islamitische mujahedeen in Tsjetsjenië met onder meer foto's en video's uit de opstandige Russische republiek. Ook werden Nederlandse geloofsgenoten opgeroepen hun `moslimplicht' te vervullen door zich militair te trainen.