Twee doden na ongeluk vliegtuig in Maaseik

Bij een vliegtuigongeluk in het Belgische dorpje Neeroeteren, vlak over de grens met Limburg, zijn de twee Nederlandse inzittenden om het leven gekomen, de 63-jarige piloot uit Grubbenvorst (Limburg) en zijn 53-jarige passagier uit Lelystad.

Dat heeft burgemeester Creemers van Maaseik bekendgemaakt. De piloot is directeur van een machinefabriek in Venlo. Het toestel, een eenmotorig vierpersoons zakenvliegtuig, was om 8.20 uur opgestegen vanaf vliegveld Beek en onderweg naar Antwerpen, waar het twee passagiers zou oppikken. Daarna zou de reis verdergaan naar Frankrijk.

Tien minuten nadat het was opgestegen stortte het toestel neer aan de rand van het natuurgebied De Tesch in Neeroeteren, in een weiland vlakbij woonhuizen. Volgens de brandweercommandant heeft zich in het toestel een lichte onploffing voorgedaan, waarbij de motor is uitgevallen. De inzittenden werden uit het toestel geslingerd.

De wrakstukken liggen over een afstand van 500 meter verspreid, de cockpit ligt een halve kilometer van de staart af. De brokstukken hebben de nabijgelegen huizen niet geraakt, ook is niemand op de grond gewond.

Volgens de commissaris van de politie in Maaseik is het vliegtuigje in botsing gekomen met een gans. Maar volgens omwonenden zou het toestel al langer in moeilijkheden hebben verkeerd. Vlak voor het noodlottige ongeval was het in een hevige onweersbui met hagel terechtgekomen. Het parket in Tongeren stelt een onderzoek in.