Taxidermist

Ook van koken heb ik geen kaas gegeten. Soms maak ik vissoep. Trek in pan 1 een straffe groentebouillon, in pan 2 het krachtsap uit drie flinke vissenkoppen. Meng in pan 3 de bouillons. Gooi er anderhalve kilo diverse vissoorten en kruiden bij, laat het even pruttelen en pureer dan de hele boel naar de staat van haute cuisine!

Diepgevroren gaat de soep mee, uitwaaien op Terschelling! Op het strand vinden we een in verregaande staat van ontbinding verkerende meeuw. Zijn schedel zal het goed doen op mijn bureau, maar dient eerst geprepareerd. Doordat ie zo lang in het zoute water heeft gelegen denk ik dat uitkoken geen kwaad kan. Eerst allemaal een kop vissoep. Als kok eindelijk geslaagd!

Dan aan de slag. De graflucht die opstijgt uit de pan van de kokmeeuw doet de kring rond mij krachtig kokhalzen. Gezakt! Door de mand gevallen als taxidermist.

    • Cor van der Wijk