Selectie Radio

Kunststof. Met architect Sjoerd Soeters wiens stedebouwkundig ontwerp voor het Nijmeegse Mariënburgplein onlangs werd opgeleverd. Hij tekende ook voor de entreehal van de Amsterdam ArenA, Circuit Zandvoort, Kinderkunsthal Rotterdam en het stedebouwkundig ontwerp voor het Java Eiland in Amsterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met o.a. Freek de Jonge en Jan Stavinoha. Na elven een gesprek met de Vlaamse schrijver Eric de Kuyper over zijn boek Een vis verdrinken, waarin hij Nederland en de Nederlanders op de pijnbank legt. Tot slot tigrina-muziek uit Eritrea. 747AM, 22.02-24.00u

Faros. Aandacht voor het voortbestaan op de Nederlandse universiteiten van de opleidingen Assyrisch, Slavisch en Hebreeuws. De vrees bestaat dat deze opleidingen door een terugval aan studenten worden opgeheven. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.