Rechter: tweeling terug naar VS

De Amerikaanse tweeling die via internet was gekocht door een Brits echtpaar moet terug naar de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter gisteren bepaald.

Het Britse echtpaar betaalde 8.200 pond voor de tweeling. Eerder bleken de baby's echter ook al via het internetbureau verkocht te zijn aan een Amerikaans stel – voor de helft van die prijs. Op verzoek van het internetbureau haalde de biologische moeder de baby's destijds terug van het Amerikaanse echtpaar, waarna ze aan de Britten werden verkocht. In tegenstelling tot de wettelijke verplichting in de Amerikaanse staat Missouri verbleef het Britse echtpaar niet de minimaal voor adoptie vereiste vier weken in de staat. Waardoor de adoptie illegaal was.

Onduidelijk is nu wat er met de baby's gebeurt. Terugkeer naar de biologische moeder lijkt uitgesloten. Ook het Amerikaanse echtpaar lijkt niet meer in aanmerking te komen voor adoptie. De man moet zich eerst verantwoorden voor mishandeling van twee babysitters. Ook wordt hij verdacht van schennis van de eerbaarheid.

De baby's bevinden zich nu bij een pleeggezin, maar de voogdijtermijn loopt af. Daarom achtte de rechter een snelle uitspraak noodzakelijk.