Politieactie tegen mensensmokkel

De Italiaanse politie heeft gisteren 105 mensen gearresteerd die ervan worden beschuldigd vrouwen het land in te hebben gesmokkeld en hen te hebben gedwongen tot prostitutie.

Zij gebruikten hetzelfde smokkelnetwerk ook om drugs en wapens het land in te smokkelen. Onder de verdachten zitten maffiosi uit de regio's Calabrië en Campanië en leden van de Albanese georganiseerde misdaad. Volgens de politie werden vrouwen uit Afrika, Oost-Europa en Latijns Amerika als slaven behandeld. Wie protesteerde, werd mishandeld of vermoord. De vrouwen werden meestal eerst gedwongen in nachtclubs te werken en moesten daarna de straat op. De grote rol van de georganiseerde misdaad in de prostitutie heeft geleid tot pleidooien om het in de jaren vijftig ingestelde bordeelverbod op te heffen.