Jelle De Bruijn wint Wim Sonneveldprijs

Cabaretier Jelle de Bruijn heeft maandagavond de 14e editie van de Wim Sonneveldprijs gewonnen. In het Nieuwe de la Mar Theater won de 25-jarige communicatiewetenschapper zowel de jury- als de publieksprijs. De tweede prijs ging naar HMS, een cabaret van drie vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De derde prijs was voor het Utrechtse duo Luider & Van Donselaar. Een woordvoerder van de organisatie noemt het cabaret van winnaar De Bruijn `wonderlijk' en `onbeschrijfelijk'.

De Wim Sonneveldprijs, een beeldje en een penning met een afbeelding van Wim Sonneveld (1917-1974), is bedoeld als aanmoediging voor nieuw kleinkunsttalent. De jury bestond dit jaar onder meer uit Willem van Beusekom en Kick van der Veer. De finalisten zijn van 29 mei tot en met 2 juni nog te zien in Theater Bellevue in Amsterdam.