DSB-ploeg praat met De Vegt

Voormalig schaatscoach Wopke de Vegt staat in de belangstelling van de commerciële DSB-ploeg. De Vegt heeft vandaag een gesprek met de ploegleiding van deze sponsor. Hij was eerder privé-coach van Rintje Ritsma.

De Vegt neemt bij DSB vermoedelijk de begeleiding van Marianne Timmer op zich. De olympisch kampioene wil niet meer met haar huidige trainer Leen Pfrommer werken. Timmer pleitte eerder voor de komst van De Vegt. Het is niet bekend of sprinter Jan Bos – als beide partijen tot overeenstemming komen – ook onder De Vegt gaat trainen.

Bos wil ook niet meer verder met Pfrommer, die gisteravond een gesprek had met de directeur sportzaken van DSB. De sponsor benadrukt dat er wat Bos betreft nog een opening is voor een samenwerking met Pfrommer. Oud-bondscoach Pfrommer wilde gisteren niet reageren op zijn gesprek met de sponsor. Pfrommer verklaarde vorige week dat hij komend seizoen in elk geval gaat samenwerken met Ids Postma, Oystein Grödum, Johan Röjler en Dennis van der Gun.