Van Roozendaal wint Annie M.G. Schmidt-prijs

Maarten van Roozendaal is voor zijn nummer Redt mij niet bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van vorig jaar. De jury beschrijft zijn liedjesprogramma als ,,een weldadig emotionele explosie van tekst, muziek en optreden.'' De prijs bestaat uit een beeldje van Annie Schmidt en ƒ7500.

In zijn uitverkoren lied zingt Van Roozendaal dat alle godsdiensten wat hem betreft hun geloof kunnen belijden – hoe merkwaardig soms ook – zo lang ze hem maar niets trachten op te dringen. Hij schreef zelf tekst en muziek, zingt en speelt piano, en wordt begeleid door bassist Egon Kracht.

De Annie M.G. Schmidt-prijs, in het kader van het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd gistermiddag voor de negende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar een lied van Alex Roeka.