Te koop

Lichtgewicht

Delsey Trolley koffers. Serie Evolis en Imagina, bestaande uit acht modellen, van 2,9 tot 4,3 kilo. De adviesprijs varieert van 229 gulden tot 369 gulden. Verkrijgbaar in tassenspeciaalzaken en warenhuizen.

Info over verkooppunten:

(010) 411 94 40.

Wie veel vliegt voor het werk – een paar dagen weg naar een bestemming binnen Europa – kan wachten aan de band voorkomen door een trolleykoffer te nemen binnen de toegestane formaten. Bij de incheckbalies op Schiphol staan weegschalen met formatenrekje. Als de koffer erin past en niet meer dan het toegestane gewicht weegt, mag die mee in de cabine. Dat betekent gelijk doorlopen na aankomst en dat zonder tillen. Want aan een trolleykoffer zit een uitschuifbaar handvat.

De enige belemmering zou het gewicht kunnen zijn van koffer + inhoud. Te zware handbagage kan worden doorverwezen naar het bagageruim. Dus: hoe lichter de koffer, des te meer spullen je kunt meenemen. Dat dacht ook kofferfabrikant Delsey, die in de series Evolis en Imagina travel light trolleys brengt. Een aantal koffers is maar liefst anderhalve kilo lichter dan voorheen. Bovendien besteedde het bedrijf aandacht aan het design. Geen marineblauw in combinatie met nepleren accenten. Wel strak vormgegeven exemplaren uitgevoerd in één kleur.

Opblaasbadje

Rituals plastic opblaasbaar bad.

Te koop voor 850 euro in de winkel in de Kalverstraat in Amsterdam of in de webwinkel: www.rituals.com. Info tijdens kantooruren op

(0900)-RITUALS (0900-748 81 57).

Het jonge merk Rituals – modern design en oosterse filosofie – met een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en een virtuele webwinkel komt met bijzondere producten voor de badkamer. Eerder profileerde het merk zich met wasmiddelen op basis van Teatree-olie en kruidenthee, nu is de natte cel aan de beurt.

Alhoewel, het nieuwe bad van Rituals is uitdrukkelijk niet bedoeld voor gebruik in de badkamer. `Osho' is namelijk een draagbaar bad. Designer Tet Reuver levert het exclusief aan het Amsterdamse bedrijf. Geen opblaasbadje in de tuin, het lijkt meer op een met lucht gevulde slaapzak waar je water in kunt laten lopen. De transparante cocon is in opgeblazen toestand 1.90 cm lang, 85 cm breed en 30 cm hoog. Nu is het dus mogelijk: badderen met zelfgekozen uitzicht. Voor de open tuindeuren in de serre bijvoorbeeld. Bovendien zuinig, promoot Rituals. Want dit bad verbruikt 40 liter in plaats van de gangbare 150 liter. In meeneemvorm is het pakket ongeveer 20 x 20 x 10 cm groot en weegt het 5 kilo. Op de camping in bad liggen behoort dus ook tot de mogelijkheden. Enige minpunt, het plastic is transparant

Anti-lekbeker

Avent-kinderbeker met drinktuit én anti-lekventiel. Verkrijgbaar in blauw en groen en verschillende kleuren ringen bij apotheek, drogist en babyspeciaalzaak.

Adviesprijs 14,95 gulden.

Info: (0900) 101 10 15.

Een fles met speen knoeit minimaal: met drupjes. Pre-peuters met tuitbeker zijn linker. Als zij uit vrolijkheid beginnen te zwaaien met het drinkgerei, verrassen ze zichzelf. Het regent. Langs de randen en door de tuit spuit de melk of limonade naar buiten. Niet met de `fleurige transparante bekers' van Avent. `Het lijken net vrolijk gekleurde cactusjes', vindt de leverancier. Waar dat in zit, blijft onduidelijk. Niet in de stekels in ieder geval. De bekers zijn breed en robuust vormgegeven. En uitgerust met anti-lekventiel. Dat betekent dat de inhoud alleen naar buiten komt met zuigkracht. Dus niet bij zwaaien en gooien met de beker. Werkt dat? Ja, proefondervindelijk bleek zowel water als melk in de beker te blijven bij hardhandig schudden door meerdere volwassenen. Is er een nadeel? De peuter leert niet dat je bekers recht moet houden. De tuitbeker betekent dus niet meer fase één van leren drinken uit een beker. De peuter die met zijn eerste limonadeglas zwaait, komt erachter wat dat betekent.

    • Renske Schriemer