Frankrijk volgende opponent

Het Nederlands Davis-Cupteam treft in de halve finales Frankrijk thuis. De Fransen wonnen in het weekeinde in een dramatische ontmoeting tegen Zwitserland met 3-2.

Het beslissende punt kwam in de derde vijfsetter van het duel op naam van Nicolas Escudé, die George Bastl met 1-6, 7-5, 6-7, 6-4 en 8-6 versloeg. Bastl was de invaller voor Marc Rosset, die na zijn verlies van vrijdag geen motivatie meer had. In de vierde partij had Roger Federer de stand nog gelijk getrokken door Arnaud Clément met 6-4, 3-6, 7-6 en 6-4 te verslaan.

De andere halve finale gaat tussen Australië en Zweden. Op het gravel van Florianopolis overwonnen de Australiërs de ondergrond, het publiek en de Braziliaanse tegenstanders. Lleyton Hewitt haalde het beslissende punt binnen door kopman Gustavo Kuerten met 7-6, 6-3 en 7-6 te bedwingen.

Zweden haalde voor de 23ste keer de laatste vier. Voor eigen publiek werd het duel zaterdag al beslist. Jonas Björkman en Simon Aspelin pakten tegen Jevgeni Kafelnikov en Andrei Olhovskii in een vijfsetter de derde zege: 4-6, 6-1, 7-5, 6-7 en 6-2. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in 4-1 voor de Zweden.

Mocht Nederland de finale halen, volgt begin december een uitduel. Nederland ontving namelijk zowel Australië als Zweden de laatste keer thuis. In het Davis-Cuptoernooi volgt dan daarna automatisch een uitduel. Wanneer twee landen elkaar in het landentennis nog niet zijn tegengekomen, bepaalt loting wie thuisspeelt. Nederland trof Frankrijk in 1999 in Nîmes. Het thuisland bepaalt de ondergrond.