`Dopinggebruik in olympische ploeg Verenigde Staten'

Amerikaanse sporters gebruikten regelmatig doping in de aanloop naar de Olympische Spelen in Sydney. Dat heeft Wade Exum, tot vorig jaar verantwoordelijke voor de controles op verboden middelen namens het nationaal olympisch comité, gezegd in de CBS-documentaire 60 Minutes II. Het programma wordt morgen uitgezonden. De atleten namen volgens Exum onder meer anabole steroïden, verboden stimulerende middelen en pijnstillers. ,,Ik geloof dat er in Sydney gebruikers van dope waren. Ik denk dat we naar alle Spelen dopingzondaars sturen.'' CBS interviewde verder wielrenners Greg Strock en Erich Kaiter. Zij denken dat ze van hun coaches pillen en injecties kregen met verboden middelen. Beiden kampen met problemen aan het immuunsysteem, dat zou veroorzaakt kunnen zijn door het gebruik cortisonen. Het Amerikaanse Olympisch Comité en de wielerbond hebben de beschuldigingen ontkend. ,,De uitlatingen van Exum zijn absoluut onjuist'', schrijft het comité in een brief aan CBS.