Bekeravontuur Wycombe ten einde

Wycombe Wanderers heeft zich niet weten te plaatsen voor de Cup Final. De tweededivisieploeg verloor in de halve finale van het bekertoernooi met 2-1 van Liverpool. In de andere halve eindstrijd won Arsenal met 2-1 van stadgenoot Tottenham Hotspur. De finale wordt 12 mei wegens de verbouwing van Wembley in Cardiff gespeeld.

Wycombe Wanderers hield Liverpool in de stromende regen op neutraal terrein in Birmingham bijna de hele wedstrijd in bedwang. Doelman Taylor verrichtte enkele knappe reddingen. In de slotfase was hij kansloos bij een kopbal van Heskey en een vrije trap van Fowler. Aanvoerder Keith redde de eer voor de underdog. De Nederlandse doelman Westerveld speelt met Liverpool zijn eerste Cup Final.

Bij Arsenal mag de Nederlander Bergkamp zich verheugen op zijn eerste Cup Final. Hij was in 1998 geblesseerd, toen de Gunners de bokaal in de wacht sleepte. Bergkamp was gisteren ook geblesseerd. Hij had last van zijn achillespees. Op neutraal terrein in Manchester namen de Spurs verrassend de leiding door Doherty. De Fransman Vieira maakte de gelijkmaker voor Arsenal. Een kwartier voor tijd maakte de Fransman Pires op aangeven van zijn landgenoot Wiltord de winnende treffer.

In de Spaanse competitie nam Real Madrid een voorschot op het kampioenschap. In Las Palmas won de `Koninklijke' met 1-0. Gutti scoorde. Real profiteerde van de nederlaag van Deportivo la Coruña. De titelhouder verloor de het uitduel tegen Zaragoza met 2-1. Met nog negen duels te spelen heeft Deportivo acht punten minder dan Real.

Barcelona verspeelde twee punten in de strijd om een plaats in de Champions League. De Nederlander Kluivert voorkwam met drie doelpunten een nederlaag bij Villareal, dat een 3-0 voorsprong verspeelde. Barcelona mocht blij zijn met het 4-4 gelijkspel. Een treffer van Luis Enrique werd afgekeurd, Rivaldo miste een strafschop. De Braziliaan maakte zijn fout goed fraai door te scoren. Door het gelijke spel blijft Barcelona vierde. De Catalaanse ploeg heeft twee punten minder dan Valencia, dat bij Rayo Vallecano met 4-1 won.

In de Duitse competitie speelden de topclubs Borussia Dortmund en Bayern Munchen een enerverend duel. De scheidsrechter Hartmut trok drie rode kaarten, tien gele kaarten en keurde drie doelpunten af. Lizarazu en Effenberg (beiden Bayern) en Evanilson (Dortmund) werden van het veld gestuurd. Van de tien gele kaarten waren er acht bestemd voor een speler van Bayern. Manager Hoeness was na afloop furieus en eiste dat de arbiter nooit meer in de Bundesliga fluit.

Bayern behield de koppositie, maar de voorsprong op Schalke 04 is nog maar een punt. De Königsblauen wonnen met 5-1 van Kaiserslautern, dat na de dubbele zege op PSV van slag is. De Deen Sand scoorde weer twee keer voor Schalke, dat komend weekeinde op bezoek gaat bij Bayern.

Celtic heeft voor de 37ste keer in de clubhistorie de Schotse titel gewonnen. De katholieke club uit Glasgow won met 1-0 van Saint Mirren. Celtic was het vorige decennium bijna elk jaar de mindere van de protestantse stadgenoot Rangers. Drie jaar geleden werd Celtic voor het laatst kampioen, onder leiding van de Nederlandse trainer Jansen. Celtic dankt de nieuwe titel aan de Zweedse spits Larsson. De oud-Feyenoorder scoorde 33 keer in de competitie.