Selectie Radio

Opera aan de Amstel. Slot van een serie hoorspelen op basis van de bundel Les soirées d'orchestre van Hector Berlioz behandelt de opera Dialogues des Carmélites van Francis Poulenc en de rol van de dood in de opera. 747AM, 15.02-16.00u.

Opium. De directeur van het Groninger Museum Kees van Twist praat over de tentoonstelling Hel en hemel en de controverse rond een kunstmatige terp van dertig meter hoog in Dorkwerd. Verder een reportage over de presentatie van het boek Bij ons in de Jordaan van Jacques Klöters. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor de in New York overleden John Lewis, de pianist, componist en oprichter van het Modern Jazz Quartet. Voorts o.a. opnamen van de klassiek mezzo-sopraan Anne Sofie von Otter en haar samenwerking met Elvis Costello en Abba's Benny Andersson en Serge Reggiani met Michel Legrand. Radio 2, 23.02-1.00u.