Kinderzitjes

Elfjarige meisjes zijn even groot als volwassenen, menstrueren vaak al maar van de Europese Commissie moeten ze achterin de auto nog worden ingesnoerd in kinderzitjes. Tot twaalf jaar, per 2003. Een taxi bestellen met een gezin? Dat worden twee taxi's, anders krijgt de chauffeur een bekeuring wegens een tekort aan zitjes. De Europese Ministers van Verkeer hebben dat Commissie-voorstel goedgekeurd. Het kinderzitje achterin is resultaat van een Europese risico-berekening waar de domme burger toch niets van begrijpt, laat staan dat daarover enig parlement kan meepraten.

Het is belangrijk om alle Europese ouders tegelijk met deze maatregel te overvallen. Dan kunnen de ministers van Verkeer in eigen land zeggen dat ze er zelf niets aan kunnen doen. Lichtpuntje is dat korte ritten van het zitje zijn uitgezonderd. 's Zomers ondernemen dus alle gezinnen een zeer korte rit naar Frankrijk.

De Europese ambtenaren kunnen nog andere wensen vervullen die er bij de burgers maar niet in willen. De Nederlandse achteruittraprem moet al worden aangevuld met een voorrem anders kan de fiets niet rijden in het heuvelachtige Brussel. De helm op de fiets zou ook moeten worden verplicht. Verder een hard kevlar veiligheidsharnas voor minderjarige voetgangers. Want verreweg de meeste verkeersslachtoffertjes zijn niet in de auto gestorven maar eronder.

    • Maarten Huygen