Geen enkele Duitser in eerste elftal Cottbus

FC Energie Cottbus heeft een primeur in de Bundesliga. Voor het eerst in 38 jaar speelde er gisteravond in de hoogste Duitse voetbalafdeling een elftal dat geheel bestond uit buitenlanders.

Trainer Eduard Geyer koos, mede gedwongen door blessures, tegen VfL Wolfsburg voor een zeer internationaal gezelschap met acht nationaliteiten: drie Bosniërs, twee Hongaren, een Roemeen, een Kroaat, een Pool, een Albaniër, een Braziliaan en een speler uit Benin. De enige fitte Duitsers in de selectie zaten op de reservebank: tweede doelman Thomas Köhler en Jörg Scherbe.

Het vreemdelingenelftal van coach Geyer kwam voor ruim 15.000 toeschouwers niet verder dan een teleurstellende 0-0. Met dat ene punt kwam het totaal dit seizoen op dertig. De degradatienood voor de debutant in de eerste Bundesliga is daarmee allesbehalve geweken.

De eerste helft was zwak. Energie Cottbus kreeg slechts één kans. Die was aan Miriuta niet besteed. Wolfsburg was zo mogelijk nog slechter. Na een uur had Labak Cottbus kunnen redden. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. In de slotfase was Wolfsburg nog dicht bij de onverdiende zege. De Nigeriaanse invaller Akpoborie had maar net geen succes.