Boerenleed bezongen

De rockgroep Normaal steekt de boeren die door de mond- en klauwzeercrisis zijn getroffen, een hart onder de riem met een speciaal lied. `Het is stil op de boerderij' heet het lied van de Achterhoekse band waarin het boerenleed wordt bezongen.

De band onder leiding van zanger Bennie Jolink treedt vandaag, evenals gisteren, speciaal voor dit doel op voor de regionale televisiezenders in Gelderland en Overijssel. De concerten zijn een steunbetuiging aan de boeren en zullen door alle andere regionale omroepen worden overgenomen.

Het gaat om een optreden van 35 minuten waarin Normaal vooral oude nummers speelt met teksten die over het leven en werk van de boer gaan.

,,Het lied `Het is stil op de boerderij' is onlangs speciaal geschreven door onze vaste tekstschrijver, want ik kan dat niet in zo'n korte tijd'' zo zei bandleider Bennie Jolink gisteren in het Radio 1 Journaal.