Bifteck vacciné

Nederland vaccineert runderen die misschien mogen blijven leven. Nu ook in Duitsland mond- en klauwzeer is geconstateerd willen ze daar ook vaccineren. Dat zijn met Groot-Brittannië erbij al twee grote Europese landen. De Duitse minister zei nog voorzichtig dat het vaccineren pas ná deze crisis mag beginnen maar op de Duitse televisie wordt al gepleit om direct van start te gaan. De Duitse export naar de rest van Europa valt dan uit maar is toch te verwaarlozen. Er is wel een kleine vrijhandelszone in gevaccineerd vlees mogelijk tussen Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. Gevaccineerd vlees wordt dan het gerecht voor mensen die het goed met dieren voor hebben, net als scharrelvlees. Als een olievlek breidt de gevaccineerd-vlees-beweging zich uit over Europa. Un bifteck vacciné svp.

    • Maarten Huygen