Anti-homodemo bij Amerikaans concert KCO

Een kleine groep demonstranten heeft voor een optreden van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) donderdagavond in de Amerikaanse stad Kansas City geprotesteerd tegen het Nederlandse homobeleid. De betogers uitten op borden hun ongenoegen over homoseksuelen. Om escalatie te voorkomen had de politie uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen, aldus een woordvoerder van het orkest. Het merendeel van het publiek negeerde de demonstratie. Op de borden stonden teksten als `God haat flikkers' en `Aids is een straf van God'. Op sommige borden was de Nederlandse vlag geschilderd. Het concert zelf verliep zonder incidenten. Chefdirigent Chailly en zijn orkest oogstten een ovationeel applaus. Het optreden in Kansas City vormde het sluitstuk van de tournee van het KCO door de VS, die jaarlijks plaatsvindt.