Renoir teruggevonden

De Zweedse politie heeft gisteren een schilderij van de Franse impressionist Renoir teruggevonden, dat op 22 december uit het Nationale Museum in Stockholm was gestolen. Twee andere schilderijen die bij de gewapende overval werden ontvreemd, een Renoir en een zelfportret van Rembrandt, zijn nog spoorloos.

De narcoticapolitie vond het doek van Renoir bij toeval tijdens een inval in Stockholm in verband met drugsdelicten. Bij deze inval werden drie personen gearresteerd.

Eerder had de politie al zeven verdachten aangehouden die direct of indirect bij de roof betrokken zouden zijn. Een aantal van hen zit nog vast op verdenking van het plegen van een gewapende overval of andere delicten, zoals heling.

Het teruggevonden schilderij, Conversatie, toont een close-up van een man en een vrouw, die met de rug naar de toeschouwer staat. De waarde van de drie gestolen werken wordt geschat op 75 miljoen gulden.