Ramsj

Elizabeth Norfolk (ed.): Miller's international antiques price guide 2000. Gebonden, Miller's 1999, van ƒ96,60 voor ƒ39,50.

Nayler & Co Den Haag.

De eenentwintigste uitgave alweer van Millers `bijbel van de antiekhandel', zowel gebruikt door aarzelende beginnelingen op de markt als door professionele handelaren. Meer dan achthonderd pagina's, afgeladen met meubelen, keramiek, glaswerk, sieraden, tapijten, etc. De prijzen variëren sterk: vanaf honderdvijftig dollar voor een foto van U2 met de handtekeningen van Bono en The Edge, tot aan een half miljoen Engelse ponden voor een fluwelen divan van Emile-Jacques Ruhlmann uit de jaren twintig.

Bij Het Martyrium is een andere gerenommeerde gids te vinden: The Gramophone classical good cd guide 2000, een boek met duizenden, vaak heel gedetailleerde recensies van cd's met klassieke muziek.

Van ƒ77,25 voor ƒ19,95.

    • Henk Lagerwaard