Ramsj

Michael Ignatieff: Isaiah Berlin, a life. Gebonden, Metropolitan Books 1998, van ƒ82,65 voor ƒ19,95.

Het Martyrium.

`Een schitterend portret. Het boek is geschreven met zo'n psychologisch inlevingsvermogen dat de lezer bij het omslaan van de laatste bladzijde zelfs een traan moet wegpinken, zo droef is het hem te moede dat het leven van Berlin ten einde is,' zo bekende Michel Krielaars (NRC Handelsblad) destijds naar aanleiding van deze biografie van de filosoof Isaiah Berlin (1909-1997). Vrijwel alle grote politici en kunstenaars uit de twintigste eeuw speelden een rol in het veelbewogen leven van Berlin: Churchill, Kennedy, Freud, Picasso en Anna Achmatova, om er slechts enkele te noemen.

Bij Steven Sterk is een essaybundel van Berlin te vinden: Het kromme hout waaruit de mens gemaakt is, met als thema het anti-rationalisme.

Van ƒ52,50 voor ƒ15,–.

    • Henk Lagerwaard