Potterhoekje

Nieuw Potterboek komt in 2002

HET IS NU officieel: dit jaar verschijnt geen nieuw Harry Potter-boek meer. Deel 5 zal pas in 2002 verschijnen. De officiële `werktitel' is Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter en het bevel van de feniks).

Jo Rowling heeft het dit jaar te druk met het begeleiden van de film, Harry Potter en de Steen der Wijzen, die 22 november in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Ze bemoeit zich ook met alle Potter-poppetjes en stickers en hemden en T-shirts en dergelijke die bij de film op de markt komen. Ook was ze druk met de twee `bijboekjes' Zwerkbal Door de Eeuwen Heen en Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden, die ze voor een goed doel schreef. In het Engels zijn die al te koop, de Nederlandse vertalingen komen volgende maand.

Verfilming Potterboek 2 in herfst

DE VOORBEREIDINGEN VOOR de verfilming van het tweede Potterboek, Harry Potter en de Geheime Kamer zijn begonnen. Aan het script wordt al gewerkt. Filmmaatschappij Warner Bros wil in de herfst met filmen beginnen, meldde het Algemeen Nederlands Persbureau zaterdag.

Aan het eind van 2002 wordt de verfilming van HP2 in de bioscopen verwacht. Het is zo goed als zeker dat dezelfde hoofdrolspelers er bij zullen zijn: zij hebben een contract voor meer jaren gesloten. Bovendien worden de jonge helden in de boeken van Potter ook steeds een jaar ouder, dus wat dat betreft klopt de film met het boek.

Vader neemt Potterkalender mee

TOEN MIJN VADER gisteren uit Amerika kwam heeft hij een prachtige Harry Potter scheurkalender meegebracht uit een Warner Bros winkel. Er waren nog andere dingen te koop zoals horloges van Harry Potter en magneetjes.

(Eigen nieuw Iris Vos, `nog steeds de grootste Potterfan', Bussum)

Snel Zwerkbal voor beginners graag

IK BEN BEZIG in deel 4 van Harry Potter en het is heel spannend. Ik wil dat Zwerkbal voor beginners snel in Nederland uit komt (- volgende maand, met de titel Zwerkbal Door de Eeuwen Heen - red. Potterhoekje) dan lees ik het in een dag uit en deel 5 moet snel komen (in 2002 - red. Potterhoekje).

(Eigen nieuws Koen Brouwer, 11)

Oproep Potterrap

HET POTTERHOEKJE moet bekennen dat het een brief kwijt is met een leuke Potter-rap. Kan degene die dat opstuurde, die opnieuw sturen aan: Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM. Onze excuses.