Man misbruikte eerder kinderen

De verdachte van de moord op het Schiedamse meisje Nienke heeft eerder kinderen seksueel misbruikt. Dat heeft hij gisteren bekend tijdens een rechtszitting in Rotterdam. De dagvaarding tegen hem is uitgebreid. Tot een half jaar voor de moord vroeg hij geregeld jonge kinderen of zij hem tegen betaling van 25 of 50 gulden oraal wilden bevredigen. Hij zocht de kinderen op in het Schiedamse Beatrixpark.

De 31-jarige Vlaardinger ontkent dat hij op 22 juni vorig jaar in hetzelfde park de tienarige Nienke heeft verkracht en met een schoenveter heeft gewurgd. Haar elfjarig vriendje Maikel wist aan wurging te ontkomen door te doen alsof hij dood was. Hij had toen al enkele steekwonden opgelopen.

Dat de verdachte rond het tijdstip van de moord in het park aanwezig was, staat buiten kijf. Hij was de eerste die de politie waarschuwde. Volgens hem haalt de politie sindsdien alles uit de kast om hem voor de moord te laten opdraaien.

Volgens zijn advocaat bestaat er geen bewijs voor betrokkenheid van de man bij de moord op Nienke. Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut hebben geen DNA-materiaal van hem kunnen vinden, hoewel zij naar eigen zeggen het grootste DNAonderzoek uitvoerden dat ooit in Nederland is gehouden. De verdachte voldoet evenmin aan het signalement dat Maikel doorgaf aan de politie.

Het openbaar ministerie wacht nog met een eis tot het psychiatrisch onderzoek van de verdachte is afgerond.