`Foxtrot' komt terug

Paul de Leeuw, Jenny Arean, Carice van Houten en Sanne Wallis de Vries spelen de hoofdrollen in een nieuwe versie van de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, die vanaf 1 september wordt gespeeld in het oude Luxor-theater in Rotterdam. De voorstelling blijft daar tot eind dit jaar, als onderdeel van de door De Leeuw verzorgde gastprogrammering, en gaat niet op tournee.

Foxtrot, over de parallellen tussen de jaren dertig en het heden, dateert uit 1977 en is de meest autobiografische van alle Annie Schmidt-musicals. Paul de Leeuw speelt de homoseksueele nachtclubartiest (destijds Willem Nijholt) en Sanne Wallis de Vries is zijn zangpartner (toen Gerrie van der Klei). Carice van Houten volgt Trudy Labij op als meisje uit de provincie dat verliefd wordt op de artiest, en Jenny Arean neemt de rol van Georgette Hagedoorn als pensionhoudster over.

Ivo de Wijs bewerkt het script. De voorstelling wordt geregisseerd door Ruut Weissman, die twee jaar geleden ook regisseur was van de nieuwe versie van Heerlijk duurt het langst waarin De Leeuw meespeelde.