Coppens en Frenks digitaal en Engelstalig

De Amsterdamse uitgeverij Coppens & Frenks maakte naam met bijzondere en verzorgde uitgaven van Luigi Pirandello, Guy de Maupassant, Roberto Arlt en Juan Filloy. De recentste uitgave van Coppens & Frenks is echter Engelstalig, The House on the Borderland (1908) van William Hope Hodgson. Het boek is uitsluitend via de website (www.coppensfrenks.nl) te verkrijgen.

Volgens George Coppens is het verkopen van `echte literatuur' veel moeilijker dan zestien jaar geleden, toen hij met de uitgeverij begon. ,,Ondanks de goede recensies die we krijgen is de verkoop duidelijk minder'', zegt Coppens. Hij is van plan om zich via internet meer op de Engelstalige markt te richten, als dat goed gaat lopen zal hij minder Nederlandstalige boeken uitbrengen. De voordelen zijn dat er geen vertaalkosten en boekhandelskorting betaald hoeven te worden; de boeken kunnen dus goedkoper aangeboden worden. In Engeland kreeg The Toby Press de afgelopen jaren bekendheid als een uitsluitend via internet werkende uitgever van chique vormgegeven boeken van onder meer Anna Enquist.

Coppens & Frenks moet nog naam maken als internetuitgeverij; tot nu toe zijn er twintig exemplaren van The House on the Borderland verkocht. Het is onderdeel van de reeks `Classics of the Imagination', klassieke boeken in het genre sciencefiction en fantasy. The Purple Cloud van M.P. Shiel, The Ghost Pirates van William Hope Hodgson en The Invisible Man van H.G. Wells zullen de komende tijd in de reeks verschijnen.

    • Arjen Fortuin